عکس هفته
دراز ترین اتوبوس دنیا با سوخت سویا
درازترین اتوبوس دنیا در شهر بندری کوریتیبا در برزیل آغاز به کار کرد.
درازترین اتوبوس دنیا توسط شهرداری کوریتیبا پس از برگزاری جشنی با حضور خبرنگاران برای خدمات رسانی و جابه جایی مسافران آغاز به کار کرد.
این اتوبوس که ۲۸ متر طول و حدود ۲٫۶ پهنا دارد با ظرفیت ۲۵۰ مسافر می تواند نقش مؤثری در حمل و نقل عمومی داشته باشد.
اما آنچه این اتوبوس را از سایر وسایل نقلیه مشابه متمایز کرده، تنها اندازه آن نیست. این اتوبوس با سوختی کاملا پاک که از دانه های سویا تولید شده، حرکت می کند.
لازم به ذکر است شهر کوریتیبا از سال ۱۹۷۴ تاکنون به دلیل استفاده از شیوه های نوین در صنعت حمل و نقل شهرت جهانی پیدا کرده است. جالب اینجاست که این شهر فاقد شبکه قطارهای زیرزمینی است و همه شهرت خود را مدیون سرمایه گذاری در حوزه اتوبوس های تندرو(BRT) است.
اتوبوس های کورتیتیبا و ایستگاه های آنها طراحی ویژه ای دارند که به موجب آن زمان توقف هر خودرو برای پیاده و سوار کردن مسافران به حداقل می رسد. این خودرو ها همچنین به دلیل همسطح بودن اتوبوس با سطح ایستگاه برای استفاده از معلولان بسیار مناسب است
داستان هفته
ابدارچی یه شرکت معروف
مرد بیکاری برای آبدارچی گری در شرکت مایکروسافت تقاضای کار داد. رئیس هیات مدیره با او مصاحبه کرد و نمونه کارش را پسندید.سرانجام به او گفت شما پذیرفته شده اید. آدرس ایمیل تان را بدهید تا فرم های استخدام را برای شما ارسال کنم.مرد جواب داد : متاسفانه من کامپیوتر شخصی و ایمیل ندارم.رئیس گفت امروزه کسی که ایمیل ندارد وجود خارجی ندارد و چنین کسی نیازی هم به شغل ندارد.
مرد در کمال ناامیدی آنجا را ترک کرد. نمی دانست با ده دلاری که در جیب داشت چه کند.تصمیم گرفت یک جعبه گوجه فرنگی خریده دم در منازل مردم ان را بفروشد. او ظرف چند ساعت سرمایه اش را دوبرابر کرد . به زودی یک گاری خرید. اندکی بعد یک کامیون کوچک و چندی بعد هم ناوگان توزیع مواد غذایی خود را به راه انداخت.
او دیگر مرد ثروتمند و معروفی شده بود. تصمیم گرفت بیمه عمر بگیرد. به یک نمایندگی بیمه رفت وسرویسی را انتخاب کرد. نماینده بیمه آدرس ایمیل او را خواست ولی مرد جواب داد ایمیل ندارم. نماینده بیمه با تعجب پرسید شما ایمیل ندارید ولی صاحب یکی از بزرگترین امپراتوریهای توزیع مواد غذایی هستید. تصورش را بکنید اگر ایمیل داشتید چه می شدید؟ مرد گفت احتمالا آبدارچی شرکت مایکروسافت بودم
کارافرین برتر
دکتر جان پمبرتن
[داستان شهرت و موفقیت کوکاکولا]
ابتدا کوکاکولا به عنوان یک شربت تقویتی مصرف داشت و امروز یک نوشابه به نشاط انگیز به شمار میآید. در سال ۱۹۲۵ کوکاکولا فروش میلیونیاش را آغاز کرد و در سال ۱۹۴۰ در ۴۰ کشور عرضه شد. مارک Sprite این نوشابه در سال ۱۹۶۱ وارد بازار شد و در سال ۱۹۸۲ کوکاکولای رژیمی، بر تنوع محصولات این شرکت افزود. در ماه مه ۱۸۸۶، کوکاکولا برای اولین بار توسط دکتر جان پمبرتن (John Pem-berton) داروسازی اهل آتالانتا (جورجیا) تهیه شد.
جان پمبرتن مواد اولیه کوکاکولا را در یک کتری برنجی در حیاط پشتی خانهاش ترکیب کرد. فرانک رابینسون، کتابدار جان پمبرتن، برای محصول کارفرمای خود، نام کوکاکولا را برگزید، وی علاوه بر آگاهی از علم کتابداری، خطاط خوبی بود و نام کوکاکولا را به گونهای خطاطی کرد که هنوز هم به عنوان آرم این شرکت مورد استفاده است.
نوشابه کوکاکولا برای اولین بار در داروخانه ژاکوب (Jacob) در آتالانتا در ۸ مه ۱۸۸۶ عرضه شد. در آن ایام حدود ۹ عدد از این نوشیدنی روزانه به فروش میرفت و مجموع فروش آن سال کوکاکولا فقط حدود ۵۰ دلار بود، نکته خندهدار این است که در کل این نوشیدنی برای تولیدکنندهاش بیش از ۷۰ دلار هزینه در برداشت؛ یعنی سال اول، برای جان پمبرتن سال ضرر بود.
در سالهای اول، کوکا بیشتر مصرف دارویی داشت و به عنوان یک نوشابه تقویتی مصرف میشد چرا که علاوه بر شربت دانه کولا که سرشار از کافئین بود، حاوی عصاره کوکائین نیز بود. به تدریج کوکاکولا جایش را در میان نوشابهها باز کرد و به یکی از معروفترین نوشیدنیهای آمریکا تبدیل شد.
حضور آسا گرییگزکاندلر (Asa grigscandler) داروسازی دیگر از آنتالانتا، در شرکت کوکا، و همکاریش با پمبرتن تولید این نوشابه را در سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۰۰ تا بیش از ۴۰۰۰ درصد افزایش یافت. تبلیغات عامل مهمی در موفقیت پمبرتن و کاندلر بود. تا پایان سده مورد نظر کوکاکولا طرفداران بسیاری در آمریکا و کانادا به دست آورد. حدودا در همان زمان بود که شرکت کوکاکولا نسبت به فروش شربت دانههای خود به شرکتهای مستقل و زنجیرهای (که جواز فروش این محصول را داشتند) مبادرت کرد حتی امروز صنعت نوشابه سازی آمریکا همین روش را دنبال میکند.
تا دهه ۶۰، نوشیدنیهای گازدار، چه در شهرهای بزرگ و چه در شهرهای کوچک در داروخانهها و در بستنی فروشیها عرضه میشدند. ولی به دلیل پاتوق افراد مختلف شدن این اماکن داروخانهها از فروش این محصولات سرباز زدند در نتیجه این نوشابه سر از رستورانها و ساندویچفروشیها درآورد. ۲۳ آوریل سال ۱۹۸۵، فرمول کولای جدید برملا شد و شرکت مذکور را با مشکل مواجه کرد. با این وجود در حال حاضر، مصرف روزانه کوکا در جهان بالغ بر ۷ میلیارد دلار میشود.
این مهم نیست ما انسانهای کوچکی هستیم این مهم است که بتوانیم بزرگ فکر کنیم
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10